W niedzielę w Dworze Anna odbyły się Ogólnopolskie Dożynki Rybackie na Lubelszczyźnie Związku Producentów Ryb
W trakcie dożynek wręczono nagrody kulinarne w kilku kategoriach.
Kategoria: Restauracje
1. Filet z sandacza w pistacjach i boczku - Restauracja Zaścianek
2. Tort z karpia - Dwór Mościbrody
3. Pasztet z pstrąga - Hotel Biesiada
Wyróżnienie - Pstrąg w galarecie - Hotel Huzar.
Kategoria: Szkoły i Koła Gospodyń
1. Tarta rybna - Zespół Szkół Rolniczych w Pszczelej Woli
2. Pasztet ze szpinakiem - Koło Gospodyń Wiejskich w Moszczance
3. Pyzy z nadzieniem z karpia w sosie grzybowym - Koło Gospodyń Wiejskich w Sobolach
Wyróżnienie - Sakiewki rybne z bulionem z ryb - Grupa Teatralna Ogniwo Samoklęski.
Kategoria: Gospodarstwa rybackie
1. Karp wędzony na drzewie owocowym - Gospodarstwo Rybackie Grabowce Dolne
2. Żurek na wędzonym sumie - Gospodarstwo Rybackie Bełżec
3. Kawior Antonius z polskich jesiotrów - Gospodarstwo Rybackie Gosławice
Wyróżnienie - Pstrąg marynowany z pustelni - Gospodarstwo Rybackie Pstrąg Pustelnia.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy.